Zorgeloos genieten van een prachtige sportwinter

Wat zijn uw sportieve plannen deze winter? Genieten van de prestaties van de Olympische sporters in Zuid-Korea? Of gaat u ook zelf lekker naar de sneeuw? Bereid u in dat geval goed voor! Wij hebben de belangrijkste tips voor u op een rij gezet zodat u zorgeloos kunt genieten van een prachtige sportwinter!

Wintersport - skiën
Nieuws
Datum: 09-02-2018

Het begint natuurlijk allemaal met de reis zelf. Gaat u met de auto? Helaas stranden er elk jaar nog honderden Nederlanders op weg naar hun wintersportbestemming door pech. Zorg er daarom voor dat uw auto goed is voorbereid op de soms barre omstandigheden die u kunt treffen.

Winterbeurt

Maak daarom voor u op reis gaat een afspraak met uw garage om te laten controleren of uw accu nog goed is, de verwarming optimaal werkt en of uw ruitenwisser- en koelsystemen beschermd zijn tegen de extreme koude. Zo'n winterbeurt kost meestal maar een paar tientjes en kan veel ongemak voorkomen.

Heeft u een sterretje in uw ruit? Laat dit dan repareren. In de winter is de kans op doorscheuren veel groter door de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten. En wie wil er nu een vakantiedag inruilen voor een dag in een garage?

Winterbanden en sneeuwkettingen

In steeds meer landen is het tijdens de koude maanden verplicht om met winterbanden te rijden. Maar ook in landen waar die verplichting niet geldt, is het raadzaam om vanaf oktober de zomerbanden te verwisselen voor de iets zachtere winterbanden met extra profiel. Zo rijdt u ook op natte wegen een stuk veiliger.

Als u naar sneeuwzekere landen gaat, moet u ook sneeuwkettingen meenemen. Hoewel het maar af toe gebeurt dat u ze nodig heeft, bent u dat bij wet verplicht. Heeft u nog nooit sneeuwkettingen om uw wielen geplaatst? Oefen dit dan nog even voordat u op reis gaat. Het is wel zo handig als u weet wat u moet doen als u bij min tien in een sneeuwstorm staat!

Overlevingspakket

Hoe goed u ook bent voorbereid, pech is nooit uit te sluiten. Zorg er daarom voor dat u voldoende eten en drinken meeneemt. Als u strandt, zult u in elk geval geen honger of dorst lijden. Neem daarnaast een paar plaids of dekens mee, zodat u zich in het ergste geval ook tegen de kou kunt beschermen.

Ook een zaklantaarn maakt deel uit van uw 'overlevingspakket'. Net zoals een mobiele telefoon met een volle accu! En vergeet u niet om voordat u vertrekt de noodnummers van de landen waar u naartoe gaat in het geheugen van uw mobieltje te zetten?

Veel verschillen in reisverzekeringen

Controleer ook of uw reisverzekering en zorgverzekering aansluiten op uw wintersportplannen. Wat vergoeden uw reis- en zorgverzekeraar precies? Heeft uw reisverzekering een aanvullende dekking? En vergoedt de reisverzekering uw terugreis als u niet op eigen gelegenheid naar huis kunt?

Het controleren van uw verzekeringen is extra belangrijk als u van plan bent om u buiten de piste te wagen. Reisverzekeringen verschillen sterk in wat ze wel en niet vergoeden als u onverhoopt een ongeluk krijgt. Gebeurt dit in een onherbergzaam gebied, dan kunnen de kosten oplopen tot vele duizenden euro's!

Wintersportdekking?

U kunt dit financiële risico voor een belangrijk deel voorkomen door een zogenaamde wintersportdekking af te sluiten bij uw reisverzekering. Maar pas op: ook dan verwacht uw verzekeraar dat u uw verantwoordelijkheid neemt en dat u niet alleen op pad gaat op onbekend terrein of u buiten de piste waagt als er lawinegevaar is.

Meer informatie

Twijfelt u over de dekking van uw reisverzekering of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.