Wat moet u doen bij stormschade?

Vandaag raast de eerste storm van 2018 over het land. De waterkeringen gaan dicht, het KNMI heeft code oranje afgegeven en de eerste schades zijn al gemeld. Weet u precies wat u moet doen als u stormschade heeft?

Stormschade auto
Nieuws
Datum: 03-01-2018

De westerstorm is inmiddels behoorlijk op gang gekomen. Vooral in het noordwesten van het land gaat het tekeer. Ongetwijfeld zorgt dat weer voor veel schade aan huizen, bedrijven en auto’s.

Schade: wat moet u doen?

Mocht de storm schade veroorzaken aan uw bezittingen, doe dan het volgende:

  1. Als er sprake is van een grote schade, bijvoorbeeld omdat uw dak is weggewaaid of er een boom op uw huis is gevallen, kunt u het beste de brandweer bellen. Is er sprake van een noodsituatie? Bel dan 112.
  2. Maak goede foto’s van de schade. Die kunnen eventueel later als bewijs dienen, mocht u het niet eens zijn met de uitkering van de verzekeraar.
  3. Neem zo snel mogelijk contact op met ons kantoor. Wij schakelen dan een expert in die de schade in kaart brengt en begroot.

Wel of niet verzekerd?

Als u in een koophuis woont, heeft u als het goed is een opstalverzekering en een inboedelverzekering afgesloten. In dat geval is stormschade verzekerd. Heeft u een eigen risico? Dan moet u wel een deel van de herstelkosten zelf betalen.

Heeft u stormschade aan uw auto, die WA-verzekerd is? Dan kunt u de schade helaas niet verhalen op uw verzekeraar. Met een all-riskverzekering kan dat wel, evenals met een beperkt cascoverzekering. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.