Premie zorgverzekering fors omhoog in 2019

De premie van zorgverzekeringen stijgt volgend jaar naar verwachting met gemiddeld € 10 per maand.

zusters en dokters lopen door de ziekenhuishal
Nieuws
Datum: 12-09-2018

Dat verwachten bronnen rondom het kabinet, aldus het AD. De verhoging was al eerder voorspeld door de zorgverzekeraars. De belangrijkste oorzaken van de premiestijging zijn de hogere kosten van zorg en de loonsverhogingen in de sector.

Vergrijzing en nieuwe behandelingen

Ook speelt de toenemende vergrijzing een belangrijke rol. Daarnaast zijn nieuwe - dure - medische behandelingen, technieken en medicijnen medeverantwoordelijk.

Ook goed nieuws

Er is ook goed nieuws. Het eigen risico gaat niet omhoog en bedraagt dus maximaal € 385 per persoon per jaar. Dat geldt ook voor 2020 en 2021, zo hebben de regeringspartijen afgesproken. Verder gaat de zorgtoeslag in 2019 iets omhoog.

Verzekeraars bepalen

Uiteindelijk zijn het de verzekeraars die de definitieve premie bepalen. In de praktijk betekent dit dat niet alle verzekeraars de voorspelde premiestijging hoeven door te voeren.

November

De laatste jaren gingen de voorspellingen van het kabinet vaak uit van een te hoge premiestijging. In de loop van november wordt duidelijk of dat dit jaar ook het geval is.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.