Massale overstap naar andere zorgverzekering?

Een op de zes Nederlanders is van plan in 2019 over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Zorgkosten
Nieuws
Datum: 16-11-2018

Nooit eerder waren zoveel mensen van plan om een andere zorgverzekering af te sluiten. De afgelopen jaren lag het percentage op ongeveer 6%. Dit jaar is dat met 17% bijna drie keer zo hoog.

Besparen op premie

De voornaamste reden om over te stappen is de premiestijging van de basisverzekering. Die gaat in 2019 met gemiddeld € 75 per persoon per jaar omhoog.

Omdat niet alle verzekeraars aan dit gemiddelde zitten en omdat veel Nederlanders nooit zijn overgestapt, kunnen veel mensen besparen.

Overstappen, waar moet u op letten?

Als u ook besluit om over te stappen, onderzoek dan wel of uw nieuwe verzekeraar contracten heeft afgesloten met de zorgverleners van uw keuze. Met name bij ‘budgetverzekeringen’ bestaat de kans dat het aantal gecontracteerde zorgverleners bij u in de buurt beperkt is.

Bekijk ook ons dossier over zorgverzekeringen 2019 voor nuttige informatie en handige tips. 

DOSSIER Zorgverzekering 2019

Meer informatie

Overweegt ook u om over te stappen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het kiezen van een passende zorgverzekering voor uw situatie.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.