Elektrisch rijden nog altijd duurder

Een volle tank voor slechts een paar euro. Het klinkt mooi, maar elektrisch rijden is per saldo nog altijd zo’n 10% duurder dan rijden op benzine.

Nieuws
Datum: 05-12-2017

Dat blijkt uit berekeningen die de ANWB heeft gedaan. Op basis van een gebruiksperiode van vier jaar en 15.000 kilometer per jaar kost een nieuwe benzineauto ongeveer 50 cent per kilometer. Een vergelijkbare elektrische auto kost bijna 56 cent per kilometer. Voor een deel komt dat omdat elektrische auto’s – en dus ook de autoverzekering – duurder is

Thuis laden veel goedkoper

Toch vallen die verschillen volgens de ANWB best mee. helemaal omdat elektrisch rijden in de perceptie van mensen veel duurder is dan rijden op benzine of diesel. Uit het onderzoek blijkt overigens ook dat een kleine 40% van de ondervraagden interesse heeft in elektrisch rijden.

Opvallend zijn de verschillen in prijs tussen het thuis en onderweg opladen van elektrische auto’s. Bij snellaadstations is er nauwelijks prijsverschil tussen fossiele brandstof en stroom. Maar wie alleen thuis laadt, is ongeveer de helft goedkoper uit.

Milieu versus actieradius

De belangrijkste reden om misschien elektrisch te gaan rijden, zijn de milieuvoordelen. De belangrijkste om het niet te doen, zijn de hoge aanschafprijs en de beperkte actieradius van elektrische auto’s.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.