Aangifte inkomstenbelasting ook dit jaar tot 1 mei

Vanaf vandaag kunt u uw aangifte Inkomstenbelasting 2017 indienen. Bent u verplicht om aangifte doen voor de inkomstenbelasting? Dan heeft u waarschijnlijk al een uitnodiging gekregen van de Belastingdienst.

Envelop Belastingdienst
Nieuws
Datum: 01-03-2018

In dat geval kunt u gebruik maken van het vooraf ingevulde formulier. Op basis van gegevens uit uw aangifte van vorig jaar en informatie van onder ander banken en verzekeraars, heeft de Belastingdienst uw aangifte al voor een groot deel ingevuld.

Goed controleren

U moet wel goed controleren of alle gegevens kloppen. Het is immers goed mogelijk dat u over het afgelopen jaar andere aftrekposten heeft dan over 2016. Bijvoorbeeld omdat u de hypotheek heeft overgesloten, u andere giften heeft gedaan, extra heeft gespaard of juist spaargeld heeft uitgegeven.

Veranderingen

Daarnaast zijn er ook dit jaar weer enkele veranderingen doorgevoerd die gevolgen kunnen hebben voor het bedrag dat u terugkrijgt of moet betalen. Zo valt de kinderalimentatie sinds 2017 niet langer in box 3, is de bijtellingsregeling van de auto van de zaak veranderd en gelden er andere drempelbedragen in box 3. Op de website van de Belastingdienst vindt u een totaaloverzicht van de veranderingen.

Uitstel aanvragen

Uw aangifte moet dit jaar voor 1 mei bij de Belastingdienst zijn. Bent u bang dat u het niet redt om op tijd aangifte Inkomstenbelasting te doen? Dan kunt u online via Mijn Belastingdienst uitstel aanvragen tot 1 september.

Nadat u bent ingelogd met uw DigiD kunt u het formulier invullen dat te vinden is onder het tabblad 'Inkomstenbelasting'. Binnen drie weken na uw aanvraag krijgt u antwoord. Meestal is dat positief, slechts in uitzonderlijke gevallen keurt de fiscus een aanvraag om uitstel af.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.