Veilig en lekker wandelen op vakantie

Ook al is wandelen volgens verzekeraars geen extreme activiteit, toch doet u er verstandig aan om een aantal voorbereidingen te treffen voor u op pad gaat. U moet er niet aan denken om te verdwalen of gewond te raken.

Stel wandeldt met kinderen in het bos

Denk daarom ook aan de volgende zaken voordat u van start gaat:

  • Draag bergschoenen voor het serieuze werk of goede gympen voor de eenvoudige stukken. Vergeet de extra paar sokken en veters niet.
  • Zeker in de warmte kan uw suiker- of zoutgehalte erg wisselen. Neem wat ‘snelle energie’ mee in de vorm van gedroogd fruit, zoute drop, isotone, druivensuiker, energierepen of bouillon.
  • Voor uw veiligheid zijn een GPS, een kaart van de omgeving, een zaklamp, zakmes, lucifers, touw en een noodsignaal-fluitje in onherbergzaam gebied geen overbodige luxe.
  • Uw smartphone is een handige tool om veiliger te wandelen. Download bijvoorbeeld uw routekaart. Daarnaast zijn er tal van handige apps die het wandelen nog leuker maken, bijvoorbeeld om sporen van dieren te herkennen en vogels te spotten. Neem ook altijd een draadloze telefoonlader mee (bijvoorbeeld op zonne-energie), voor het geval uw batterij leegraakt. In geval van nood, is het van levensbelang dat u kunt bellen.
  • Een EHBO-set is onmisbaar. Neem naast pleisters en verband ook een tekenpincet, Betadine, ORS en blaarpleisters mee.
  • De wandeling moet vooral leuk zijn, dus neem bijvoorbeeld een go-pro mee of een selfiestick voor uw telefoon. Zo krijgt u de prachtigste opnames en kiekjes. 

Tip: wilt u de (klein)kinderen enthousiast krijgen voor een wandeling? Download dan de app ‘Los in ’t Bos’. Door middel van augmented reality moeten kinderen dieren helpen en opdrachten vervullen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.