Dure spullen? Kostbaarhedenverzekering kan interessant zijn!

We hebben steeds meer dure apparaten die we dagelijks gebruiken. Niet alleen binnen, ook buiten. Niet alleen thuis, ook onderweg of tijdens de vakantie. Maar wat als uw laptop, tablet, smartphone of camera uit de tuin wordt gestolen of tijdens een dagje uit? Kunt u dan terugvallen op een verzekering?

Laptop en mobiele telefoon buitenshuis

Soms biedt uw inboedelverzekering uitkomst. Deze moet dan wel een buitenhuisdekking hebben. Bij sommige verzekeringen is deze standaard opgenomen, bij sommige kunt u de buitenhuisdekking apart bijsluiten. Maar pas op: vaak gelden er maximale bedragen die lang niet altijd hoog genoeg zijn om een duur apparaat te vervangen. Verder hanteren sommige verzekeraars een eigen risico, dat kan oplopen tot wel € 400.

Verlies en diefstal

In sommige gevallen komt u zowel bij verlies als bij diefstal voor een schadevergoeding in aanmerking maar verlies is lang niet altijd gedekt. Bent u nalatig geweest, bijvoorbeeld omdat u uw telefoon even op tafel heeft laten liggen terwijl u ging afrekenen? Dan is de kans groot dat u helemaal niets krijgt.

Dagje uit? Reisverzekering dekt niets!

Een groot misverstand is dat u een schade tijdens een dagje uit kunt claimen op uw reisverzekering. Reisverzekeringen keren alleen uit als u kunt aantonen dat u een meerdaagse reis heeft geboekt of een bon kunt laten zien waaruit blijkt dat u elders heeft overnacht.

Bent u wel op een meerdaagse trip? Weet dan dat reisverzekeringen slechts de dagwaarde uitkeren, niet de nieuwwaarde of vervangingswaarde.

Kostbaarhedenverzekering als alternatief

Als u vindt dat uw buitenhuisdekking en uw reisverzekering de risico’s onvoldoende afdekken, is het verstandig om uw kostbare bezittingen apart te verzekeren met kostbaarhedenverzekering. Vaak krijgt u een aantrekkelijke korting als u deze polis binnen uw woonpakket afsluit.

De premie van een kostbaarhedenverzekering hangt vooral af van het verzekerde bedrag. Maar ook de aard van de verzekerde spullen kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.

Ook onderweg verzekerd

Het voordeel van een kostbaarhedenverzekering is dat deze meestal een Europa- of werelddekking heeft. U kunt er dus ook een beroep op doen als u buiten uw vakantie om een ongelukje heeft of slachtoffer wordt van diefstal. Ook in dit geval geldt natuurlijk dat u niet nalatig mag zijn geweest.

Dagwaarde versus nieuwwaarde

Houd bij het afsluiten van de polis wel in de gaten of u voor nieuwwaarde of voor dagwaarde bent verzekerd. En als u aanspraak maakt op de verzekering, moet uw de aankoopnota's van de verloren, gestolen of kapotte kostbaarheden kunnen overleggen.

Meer weten? Neem contact op

Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden die er zijn om uw kostbare spullen ook buiten de muren van uw huis te verzekeren? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.